ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2019 11:13:00

Stop cenzuře na sociálních sítích!

Stop cenzuře na sociálních sítích!

Komentář na facebookovém profilu k mazání příspěvků na sociálních sítích

 Se slovy Václava Klause mladšího naprosto souhlasím. S mazáním příspěvků na sociálních sítích mám totiž také bohaté zkušenosti. Žijeme v době demokracie, kdy platí svoboda slova. Není proto možné, aby nám ji kdokoliv upíral.

Sociální sítě jsou tu od toho, aby právě na nich mohli lidé diskutovat o svých názorech. Pokud se tak neděje v rozporu s trestním řádem, pak nevidím jediný důvod do těchto diskuzí zasahovat.

Pokud zastávám názor, že nelegální migranti do Evropy přinesli zvýšenou míru závažných trestných činů, nikdo nemůže mít právo mi tento názor smazat, dočasně mi zablokovat profil a vyhrožovat jeho smazáním jen kvůli doplnění, že se jedná o muslimy, jejichž životní styl je diametrálně odlišný od toho křesťanského. To je přece všeobecný fakt! Stejně tak nesouhlasím s tím, aby byly blokovány či mazány profily kvůli tomu, že někdo poukáže na nesmyslné debaty o třetím pohlaví (když z biologie známe jen dvě) a podobně.

Ano, svoboda slova nesmí být bezmezná a nabádat k násilí a podobně. Ale aby lidé museli při psaní svých názorů našlapovat po špičkách, to už hraničí s návratem do totalitního režimu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama