ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2019 11:30:00

Ústavní soud dal červenou opakovaným krádežím

Ústavní soud dal červenou opakovaným krádežím

Komentář na facebookovém profilu k zrušení zdanění církevních restitucí Ústavním soudem

 Vítám rozhodnutí Ústavního soudu, který zrušil zdanění církevních restitucí. Podle zákona s účinností od začátku ledna 2020 (který prosadilo ANO spolu s ČSSD, komunisty a SPD) měly z finančních náhrad církve platit devatenáctiprocentní daň. A to je podle mne nejen nemorální a protiústavní, ale především opakovaná krádež.

Již dříve jsem uváděl jednoduchý příměr. Představme si, že Pepovi někdo ukradne peněženku s deseti tisíci korunami. Ta se později najde a úředníci se ji rozhodnou Pepovi vrátit. Jenže najednou přispěchá berňák a z uvedených deseti tisíc si vezme 1900 Kč jako daň. Kromě toho bude Pepa, který byl původně okradený, sám prověřován, zda náhodou není zloděj nebo podvodník. Je to snad v pořádku?

I díky prosazování tohoto (podle mne zlodějského) nápadu přitom našel Babiš své politické spojence právě v komunistech, což je samo o sobě absurdní. Vždyť to byli právě komunisté, kdo sebral, či spíše ukradl v roce 1948 církvím majetek. Zvítězil zdravý rozum nad blbostí, a to mne upřímně těší.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama