ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2019 12:18:00

Vánoční EET připomíná tragikomedii

Vánoční EET připomíná tragikomedii

Komentář k EET na vánočních trzích

 V některých případech nad pravidly EET zůstává rozum stát. V celém systému se už podle mne ztrácejí i ti, kteří ho paranoidně prosazují a zastávají se jej. Vezměme si například vánoční trhy. Na prodejce vánočních stromků, kteří si je sami pěstují, se zatím EET nevztahuje. Příští rok tomu však tito obchodníci již neuniknou. Jenže prodejci, kteří stromky nepěstují, ale přeprodávají, je naopak evidovat musí, a to už dnes. A co prodej vánočních kaprů? Tam je to úplně jinak. Ti mají z EET výjimku, a to na řadu dalších let. Logicky se tedy ptám, proč ji nemají zajištěnu také prodejci vánočních stromků a někteří další „stánkaři“?

Od začátku tvrdím, že tento systém je pouze buzerací aktivních lidí a je třeba ho zrušit. Vždyť pokuty za sebemenší prohřešky u jdou i u korunových položek až do desítek tisíc korun. A závistivci vesele bonzují nepohodlnou konkurenci, nebo udávají vlastní sousedy. Drobní živnostníci přitom mají papírování a dalších starostí už tak až nad hlavu a vedou boj o přežití. Je snad cílem dnešní vlády ty, kteří drží naši ekonomiku nad vodou, úplně znechutit a zlikvidovat tak, aby se dařilo jen velkým a nadnárodním firmám, parazitujícím na dotacích?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama