ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2020 20:44:00

Zdravý rozum prohrál

Zdravý rozum prohrál

Poslanci pohřbili už čtvrtou šanci, aby ještě letos v létě bylo legální dát si na kole skleničku vína, nebo pivo ke klobásce. Nepodpořili totiž senátní verzi zákona, která rozšiřovala toleranci alkoholu právě na cyklisty.

 A jak hlasovali poslanci Zlínského kraje? Ze všech dvanácti poslanců jediný Jaroslav Dvořák hlasoval pro rozumnou toleranci alkoholu u cyklistů. Ostatní poslanci za náš kraj buď během hlasování chyběli, nebo se zdrželi hlasování. Proti návrhu se postavila Margita Balaštíková spolu s Markem Novákem, kteří drželi basu s vládním hnutím ANO a přispěli k tomu, že byl zamítnut.

Nechápu úzkoprsý pohled poslanců ani to, že již počtvrté nevyslyšeli většinovou vůli horní komory Parlamentu. Jde vidět, že jim na vůli občanů vůbec nezáleží. Ignorují nejen Senát, ale také např. tisíce lidí, kteří se v minulosti podepisovali pod petice, které volaly právě po rozumné toleranci alkoholu u cyklistů. Proč tedy například Zlínský kraj a jeho města podporují vinné cyklostezky, když postrádají jakoukoliv logiku?

Nicméně náš boj za cyklisty ani tentokrát nekončí. Návrh budeme přikládat v Senátu k zákonům, souvisejícím s dopravou, a to až do té doby, dokud nepřesvědčíme i kolegy z dolní komory.

Jak kdo z poslanců hlasoval, můžete vidět ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama