ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.01.2017 12:50:35 - mravenec-99

Česko ročně přijde o 36 000 dětí kvůli potratům

To mi přijde jako velké číslo a dost problém. Já nejsem věřící, ale přijde mi to trochu nepřirozené, protože přeci silnou potřebu každého živočicha je předat své geny dál. Takže proč ženy chodí na potraty? Kvůli ekonomickému pohodlí? Neříkám, že máme potraty zakazovat. Ale na jednu stranu dáváte daňové úlevy na děti, dávají se miliony na příspěvky na děti, ale s tímto se nic nedělá. Ročně se v česku narodí 110 000 dětí, dalších 36 000 ne kvůli potratu dle statistik csu. Proč stát neudělá taky nějakou kampaň, aby se lidé nezbavovali svých vlastních potomků?

I když připadá mi skoro, že v médiích je to zakázané téma. Jako by snad někdo chtěl, aby se evropané nemnožili a nechali se nahradit afričany a araby. Nakonec ve Francii schválili zákon, který pro - life organizacím zakazuje poskytovat "falešné" informace o potratech. Všechno souvisí se vším. Pokud máme do budoucna vzdorovat islamizované západní evropě, tak je potřeba, aby se rodily české děti. Co si prosím myslíte Vy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.01.2017 8:09:46 - Ivo Valenta

Dobrý den,

děkuji za zajímavý dotaz. Máte pravdu v tom, že porodnost v České republice není na takové úrovni, jako by být měla a to je problém. Řada lidí dává přednost kariéře před dětmi, což jsme před několika desítkami let neznali. Je tu ale také vysoké procento těch, kteří z ekonomických důvodů více než například jedno dítě nechtějí. Mají obavu z toho, že by dětem nemohli poskytnout potřebný standard. Je pravdou, že tohle například Vámi zmíněné muslimské země neznají. Počet muslimů se tak zvyšuje několikanásobně rychleji, než počet obyvatel vyspělých evropských zemí. Porodnost v těchto zemích je opravdu vysoká, bohužel na úkor kvality péče o dítě. Vždyť který rodič u nás by byl schopen vychovat dítě například k tomu, aby se z něj stal sebevražedný atentátník a hrdě ho pak poslal na smrt...

Ale abych se vrátil k dotazu. Je především třeba rozlišovat důvody, které matky vedou k tomu, že se rozhodnou ke krajnímu řešení v podobě potratu. Osobně nemohu nic namítnout proti rodičům, kteří se takto rozhodnou například ze zdravotních důvodů matky, případně prokázaného postižení nenarozeného dítěte. V jiných případech se domnívám, že je vhodnějším řešením baby box, případně „nechtěné“ dítě dát k adopci rodičům, kteří například vlastní dítě mít nemohou (a jejich počet bohužel vzrůstá) a umožnit mu tak kvalitní život v plnohodnotné rodině.

Sám jsem v počtu dětí nad republikovým průměrem. Mám jich pět a mohu zodpovědně říci, že právě děti jsou pro mne hnacím motorem, který mi dodává energii J

S pozdravem

Ivo Valenta