ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.01.2017 13:47:06 - STOP!

Nevracíme se do totality?

Jak se stavíte ke zřízení nového útvaru, který má dohlížet a posuzovat, co je pravda? Jaké kompetence k tomu kdo má? A nemyslíte, že tímto krokem hrozí ještě větší radikalizace společnosti. Co hrozí těm, co provozují lživé a propagandistické weby? A co když jeden zakážete a hned vznikne jiný?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.01.2017 9:43:59 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,


dle mého názoru se v případě Centra pro boj proti terorismu a hybridním hrozbám jedná o zbytečnou instituci, která představuje zbytečné výdaje ze státního rozpočtu na úřednická místa. Stát by neměl lidem říkat, co si mají myslet. To už tu dávno bylo. Měl by je ve školách naučit přemýšlet a měl by je naučit kriticky posuzovat informace. Ale neměl by informace interpretovat. Nic takového jako ministerstvo pravdy nemá v demokratické zemi co dělat. Vznik tohoto centra nijak nepřeceňuji, jsem přesvědčen, že si každý i tak bude číst, co bude chtít, a věřit tomu, čemu bude chtít. Ale na druhé straně ty prostředky by se zcela jistě daly využít jinak, účelněji.

Podle mých informací žádné sankce za provoz propagandistických webů nehrozí a neměly by se ani jinak cenzurovat či zakazovat. Centrum chce prý jen informace na nich uveřejňované “uvádět na pravou míru”. To mi přijde z výše uvedených důvodů samo o sobě zbytečné a vlastně i směšné.

Ivo Valenta