ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.07.2020 11:07:36 - kapsicin

Odpověď na dotaz "Pohlaví"

Dobrý den pane senátore.Jsem téhož názoru.Muž a žena je podle toho s čím se narodili mezi nohama.Vystihl jste to velice přesně.Děkuji Vám.Myslíte,že u nás to tak zůstane,anebo pozorujete nějaký posun zákonodárně výše zmíněnou charakteristiku muže a ženy změnit ? M.O.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.07.2020 15:54:27 - Ivo Valenta
Dobrý den,

děkuji za Váš vzkaz. Samozřejmě, tyto tendence tu jsou. Bohužel žijeme v době, kdy jsou hodnoty tradiční rodiny a stejně tak tradiční role pošlapávány. Rozhodně netvrdím, že by žena měla být doma u plotny a muž vydělávat na celou rodinu, Ale stále je pro mne žena symbolem křehkosti a mateřství a muž opory a jistoty (i když to má samozřejmě každý nastaveno jinak). Rozhodně si nedokážu představit, že budeme žít ve světě, kde zavládne totální chaos. Představte si situaci, která je dnes již v některých zemích realitou (odkaz na obdobný článek jsem dříve sdílel na svých sociálních sítích), že dítěti rodiče nenechají napsat do rodného listu pohlaví a s tím, že si jej během let samo vybere, přičemž do té doby bude dítě jen osobou. Otcem je například žena, přeoperovaná na muže, matkou osoba „ani tak ani jinak“ a dárcem spermatu muž, z něhož je dnes žena, ale zatím neprošel operací, takže předávat genetický materiál ještě může. M8m strach, že přijde doba (a už klepe na dveře), kdy každý bude moci být tím, kým si zamane. Co tohle udělá v hlavách dětí, to si netroufám domyslet. A abych potvrdil to, co jsem psal výše – tedy, že tyto tendence zde již jsou, a to delší dobu, posílám odkaz na cca dva roky starý článek, podle něhož by ke změně identity v ČR stačilo pouze osobní prohlášení a „cár papíru“ od lékaře. Jsem jednoznačně a tvrdě proti těmto tendencím, byť za tento svůj názor často sklízím kritiku.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/obcansky-zakonik-ministerstvo-srpavedlnosti-trans-osoby-zmena-pohlavi-pohlavni-identita.A180620_091623_domaci_bja

S pozdravem IV