ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2012 14:38:35

Zanedbaná veřejná doprava potřebuje nový impuls

Zanedbaná veřejná doprava potřebuje nový impuls

ODS a ČSSD nyní slibují, co mohly už dávno splnit. Jednotné jízdné na autobusy, vlaky i MHD nebo soutěže na dopravní obslužnost, které však doteď obcházely… Jihočeši 2012 vnesou do veřejné dopravy pořádek. Stačí jen chtít a myslet své sliby vážně.

Bez výběrových řízení a na celých deset let uzavřel kraj pod vedením ČSSD a ODS smlouvy na zajištění veřejné dopravy na autobusových linkách i na železnici. Proč přihrál „malou domů“ dopravcům a nemyslel na občany? Konkurence ve výběrových řízeních přece zlevňuje a zkvalitňuje služby a omezuje plýtvání!

ODS nyní najednou slibuje, jak přesoutěží dopravu na železnici. Proč to už neudělala, když měla příležitost? A proč nechce přehodnotit i zakázky na autobusovou dopravu? Možná proto, že na její kandidátce je ředitel velké autobusové společnosti.

Stejnou lhostejnost vůči občanům předvedlo současné vedení kraje při zanedbání přípravy integrovaného dopravního systému. Jako výsměch občanovi zní nynější předvolební sliby obou velkokoaličních stran ČSSD a ODS, že teď už integrovaný systém dopravy zavedou. A co tedy dělaly celé čtyři roky předtím? Vždyť mohl už dávno fungovat, kdyby se o něj vedení kraje zajímalo více než o přihrávání malých domů autobusovým dopravcům!

Jihočeši 2012 vnesou do veřejné dopravy pořádek. Provedeme revizi všech zadaných zakázek na zajištění dopravní obslužnosti jak v autobusové, tak v železniční dopravě. Ušetříme tím peníze krajskému rozpočtu a občanům zajistíme kvalitnější a širší služby.

Zavedení integrovaného dopravního systému je jeden z našich hlavních cílů – minimálně v oblasti Českých Budějovic a Táborska budou moci lidé od roku 2015 jezdit MHD, linkovým autobusem i vlakem s jedinou jízdenkou.

Stačí jen chtít, umět a myslet své sliby vážně.


Pavel Hroch, předseda hnutí Jihočeši 2012, starosta Kovářova

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama