JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2020 20:41:00

Pane Ferjenčíku, nevymlouvejte se

Pane Ferjenčíku, nevymlouvejte se

Projev na 72. schůzi Poslanecké sněmovny dne 15. prosince 2020 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů.

Jenom ve stručnosti. Byrokratická zátěž COVID - Nájemné, řeknu panu vicepremiérovi, ale možná vy to tak nevnímáte do detailu, je tam velký posun. Oproti jarní vlně už se nevyžaduje dohoda o snížení nájemného mezi pronajímatelem a nájemcem, ale poskytuje se přímo 50 %.

Pokud tržby - to je velká debata. My jsme o tom diskutovali, ono se to velmi těžko posuzuje. Ty vlivy subjektivní vstupují do tržeb, a Německo začíná od toho ustupovat, od tohoto systému, který zvolili. Zvolili jsme tuto cestu. Já počítám s tím, že vždycky každou cestu naši budete kritizovat, takže už si to dávno neberu. Nicméně tím nechci říct, že nenaslouchám, když něco zajímavého můžeme využít.

Kompenzační bonus panu předsedovi Jurečkovi ráda poskytnu. Já ty evidence dostávám pravidelně, takže samozřejmě ty přehledy, kolik bylo vyplaceno, kolik bylo zamítnuto, to máme k dispozici. Ostatní připomínky byly těžko uchopitelné, takže na ně reagovat nebudu. Ale pořád připomínám: zítra bude ta zásadní podmínka pro to, jakým způsobem budeme poskytovat podporu a investovat do této oblasti, protože, a to je rozpočet.

A poznámka pana poslance Ferjenčíka - ten balíček v tomto rozpočtu není, tak se na něho teď nevymlouvejte. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama