JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.09.2018 10:38:57 - Judr. Ladislav Roten

Platy

Dobrý den, paní ministryně. Jen bych se Vás chtěl zeptat na osobní názor, jaký plat by měl podle Vás mít učitel ZŠ - například s nulovou praxí. Ptám se, že čím dál častěji slýchám o mizivém zájmu studentů pedagogiky jít učit, a to právě kvůli nízkým mzdám, kdy například v Praze z toto nelze ani poplatit věci okolo bytu. Děkuji předem

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2018 8:31:23 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

Dobrý den, Ladislave,
 
tomu, že se mladí talentovaní lidé do školství zrovna nehrnou, se nemůžeme moc divit. Ve srovnání s ostatními absolventy vysokých škol si totiž učitelé vydělají velmi málo. Nalákat do školství mladé a perspektivní lidi je ale potřeba, protože učitelé stárnou a leckde už je kantorů nedostatek. Jsem proto silným zastáncem závazku naší vlády, aby byl do konce volebního období plat učitele na 150 procentech průměrné mzdy v zemi a dosáhl výše 45 tisíc korun. Už od příštího roku zvedáme objem mezd kantorů o 15 %.

Přeji hezký den.
Alena Schillerová