JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2023 20:07:00

Zelení se tak krásně odkopali

Zelení se tak krásně odkopali

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k diskusi o milionových dotacích ze státního rozpočtu pro neziskovku Organizace pro pomoc uprchlíkům

 Pana spolupředsedu Zelených Michala Berga na X (twitteru) rozčílilo, když jsem poukázal na to, že „Organizace pro pomoc uprchlíkům“, kterou vede jeho spolustraník pan Martin Rozumek, získala na dotacích 327 000 000 Kč. Ano, čtete dobře, 327 milionů korun. Pan Berg pak proti mně použil slovní spojení jako „xenofobní populismus, komunistická tradice a orbanovský útok na neziskovky“.

Zelení se tak krásně odkopali. Zřejmě jim vadí, když se na veřejnosti diskutuje o (veřejných) informacích, že někdo „sosá z eráru“ takové částky.

Se svojí obhajobou přispěchal i sám pan Rozumek. Ten se odvolává na zprávy OSN a organizací, zaměřujících se na uprchlíky. Ty však ale z logiky věci straní uprchlíkům. Nikdo samozřejmě nepopírá utrpení mnoha lidí, prchajících z domova. Je ale pak na každém státu, zda je přijme. Přijímání nelegálních uprchlíků není žádná povinnost.

Ale hlavně: Pokud chce stát pomáhat s integrací cizinců (a za sebe říkám, že by měl, ale hlavně by měl důsledně kontrolovat to, kdo sem přichází), tak na to existuje odbor na ministerstvu vnitra, na kterém pracují skuteční odborníci.

Opravdu na to není třeba „outsourcovat“ externí organizaci, jejíž představitelé vystupují ve veřejném prostoru promigračně. Integrace uprchlíků má totiž především zohledňovat zájmy daného státu, až poté zájmy lidí, kteří sem přicházejí. A už vůbec není ospravedlnitelných těch 327 milionů korun, to fakt ne.

A co jiného, než právě vše, související s migrací, by mělo být v rukách státu, a ne v rukou organizací bez odpovědnosti?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama