JUDr. Jan Chvojka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2018 8:36:00

Nezodpovědné řidiče dostanou ze silnic vyšší tresty

Nezodpovědné řidiče dostanou ze silnic vyšší tresty

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na zvýšení trestů za řízení pod vlivem alkoholu

 Opilí řidiči jen loni usmrtili 48 lidí včetně dětí a způsobili přes 4 000 nehod. Jak těmto tragédiím zabránit? Šéf poslanců ČSSD Jan Chvojka je přesvědčen, že nezodpovědné řidiče ze silnic dostanou vyšší tresty.

Za usmrcení člověka může dnes opilý řidič dostat okolo šesti let vězení. Viníci nehod, kteří mnohdy řídili opilí víckrát, si často podmíněně odpykají jen třetinu trestu. Asi dva roky. O několik let později dostanou zpátky i řidičák a vracejí se na naše silnice.

Jan Chvojka proto pracuje na návrhu novely trestního zákoníku, který by tresty za jízdu v opilosti zpřísnil.

„Považoval bych za správné zpřísnit v případě usmrcení člověka při řízení v opilosti možnost podmíněného propuštění,“ uvedl. Umí si také představit, že by někteří viníci tragických nehod přišli o řidičský průkaz napořád.

Chceme spravedlnost pro pozůstalé a zabránit dalším úmrtím nevinných. Věříme, že pro náš návrh získáme ve Sněmovně podporu!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama