ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2010 17:30:00

Kalousek udělal kozla zahradníkem

Kalousek udělal kozla zahradníkem

Pánové z ODS a TOP 09 nalezli místo, které je Martinu Bartákovi ušité na míru.

Ministr financí Miroslav Kalousek po pátečním odvolání náměstka pro veřejnosprávní kontrolu, audit prostředků z fondů Evropské unie a finanční analytický útvar Jana Málka velmi obratně našel náměstka nového. K překvapení nás všech se jím stal bývalý ministr obrany ve vládě Jana Fischera Martin Barták. Snad se nepotvrdí obavy, že do čela útvaru, který má mimo jiné bojovat proti praní špinavých peněz, přichází někdo, kdo vzhledem ke svému minulému odbornému zaměření na obranu a bezpečnost státu může působit spíše jako „kozel zahradníkem".

Skutečně mne ale zaskočila ona nepřehlédnutelná snaha za každou cenu zaměstnat Martina Bartáka, muže dlouhodobě loajálního k premiéru Petru Nečasovi. Je pochopitelné, že po nevydařené misi na post náměstka ministra vnitra bylo potřeba hledat jinde. A musím uznat, že pánové z ODS a TOP 09 nalezli místo, které je panu Bartákovi ušité na míru.

Nelze samozřejmě přehlédnout, že oba pánové, jak ministr Kalousek, tak jeho nový náměstek Barták, sdílejí velmi podobnou kariéru, kdy oba působili na vysokých funkcích na ministerstvu obrany, přičemž po obou v tomto resortu zůstalo mnoho dosud nevyřešených otazníků.

Ministr Kalousek svým jmenováním Martina Bartáka přebírá za veškeré další činy nového náměstka politickou odpovědnost. A jeho současné výroky, že za „ničí minulost nemůže dát ruku do ohně", na tom nic nemění. Naopak, vyvolávají pouze další otázky, na které zná odpověď možná právě jen ministr Kalousek.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama