ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2010 19:08:00

Na politiky je vyšší nárok

Na politiky je vyšší nárok

Podvodní studenti plzeňských práv by měli odejít z veřejného života

ČSSD vyzývá všechny politiky, kterým bude na základě podvodů při studiu na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni, odebrán vysokoškolský titul, aby odešli z veřejného života a všech svých funkcí.

Na politiky a osobnosti veřejného života je oprávněně uplatňován vyšší nárok na morální integritu. Proto ti, kteří v soukromém životě podváděli při vysokoškolském studiu, ztrácejí morální právo na působení ve veřejném životě a volených funkcích.

ČSSD vždy vyznávala zásadu "padni komu padni", a proto jsme přesvědčení, že jak starostka Chomutova Ivana Řápkova, tak i starosta Prahy 5 Milan Jančík, oba z ODS, by v případě, že jim bude jejich titul skutečně odebrán, měli okamžitě rezignovat na své posty. Stejně tak by se měli zachovat všichni další studenti působící ve volených a veřejných funkcích, u kterých se zjistí pochybení při studiu a odeberou se jim tituly.

Jedině rezignace dává těmto lidem možnost, po řádném dokončení studia, pokusit se do svých pozic a funkcí vrátit. V opačném případě se tito lidé jasně vyčleňují ze slušné společnosti, kde jsou respektována pravidla, plněny povinnosti a z pochybení je vyvozena odpovědnost.

Jeroným Tejc
místopředseda poslaneckého klubu ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama