ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2010 16:03:00

Nečas a Nagyová? Podezření

Nečas a Nagyová? Podezření

Petr Nečas musí vysvětlit podezřelé odměňování svých spolupracovníků na MPSV

ČSSD vyzývá ministra práce a sociálních věcí Petra Šimerku, aby veřejnosti potvrdil nebo vyvrátil spekulace médií o protekčním odměňování vybraných zaměstnanců ministerstva v době působení ministra Petra Nečase, zejména vedoucí jeho sekretariátu Jany Nagyové.

Zároveň vyzýváme Petra Nečase, aby potvrdil nebo vyvrátil spekulace, že Jana Nagyová a další bývalí političtí zaměstnanci MPSV, jako je například bývalý mluvčí ministerstva Jiří Sezemský, jsou dnes zaměstnáni jako poradci na ministerstvu obrany za měsíční desetitisícové honoráře a přitom vykonávají práci v hlavní kanceláři ODS a pracují na volební kampani ODS a Petra Nečase.

Jaké jsou dosud veřejně známé informace o odměňování Jany Nagyové, vedoucí sekretariátu Petra Nečase:

1. v březnu 2009 povýšena v platové třídě
2. v dubnu 2009 povýšena podruhé v platové třídě
3. v dubnu 2009 mimořádná odměna 67.000 Kč
4. v květnu 2009 mimořádná odměna 510.000 Kč
5. dne 8. května 2009 odchází z MPSV Petr Nečas
6. J. Nagyová je MPSV placena až do srpna 2009 ve výpovědní lhůtě
7. v srpnu dostává regulérní odstupné
8. čistý příjem za 8 měsíců práce na MPSV je 1.430.091 Kč, tedy měsíčně 178.761 Kč čistého

Pokud se informace médií zakládají na pravdě, bylo Janě Nagyové měsíčně vyplaceno zhruba 9x více, než činí průměrná čistá mzda učitele v ČR!

Petr Nečas uvedl, že "po pádu vlády několik odcházejících spolupracovníků dostalo odměny ve výši pěti platů, což odpovídá standardní výši mzdy ve výpovědní lhůtě a odstupnému. Za stejných podmínek odcházeli i politicky jmenovaní zaměstnanci úřadu po odchodu ČSSD v roce 2006."

Toto tvrzení je lživé. Jiří Hofman, bývalý náměstek ministra Zdeňka Škromacha, který skončil pracovní poměr na MPSV ke dne 31.12. 2006, od ministra Nečase žádné odstupné ani odměny nedostal. Stejně se Petr Nečas zachoval i k předchůdkyni Jany Nagyové, Haně Vejmělkové.

Bylo by neuvěřitelné, že takovéto extrémní odměny pár vyvoleným vyplácí člověk, který kvůli úsporám ze státního rozpočtu zrušil proplácení tří dnů nemocenské, hlasoval pro poplatky u lékaře a pro snížení platů zaměstnanců státní správy.

Pokud jsou zmíněné informace pravdivé, tak platí, že Petr Nečas káže vodu, zatímco pár jeho vyvolených spolupracovníků pije víno, či spíše luxusní šampaňské, ze státních pěněz.

ČSSD bude v celé věci interpelovat příslušné ministry, tedy ministra obrany Bartáka a ministra práce a sociálních věcí Šimerku.

Jeroným Tejc, místopředseda Poslaneckého klubu ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama