ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2010 17:12:48

Vyzívám pana Nečase aby se nechoval pokrytecky

Vyzívám pana Nečase aby se nechoval pokrytecky

Řeč na 78. schůzi PSP ČR 13.4.2010

Děkuji za slovo. Já se přiznám, že mě mrzí, že tady mezi námi v tuto chvíli nevidím pana poslance Nečase. Já myslím, že on v posledních vyjádřeních, která jsme mohli v televizi zaznamenat, se tvářil nejen jako sociálně smýšlející politik, ale skoro jako táta pracujících a já myslím, že tady by měl možnost ukázat zaměstnancům, jak to skutečně myslí, zda poté, co se dostal do čela ODS, nám nechce ukázat svou vlídnější tvář a tedy podpořit přehlasování veta prezidenta a ukázat zaměstnancům, že to s nimi myslí skutečně dobře nejen v těch výrocích. Jinak totiž to bude pravděpodobně pokračování té pokrytecké politiky ODS a pana Nečase, tak jak ji známe. Já jsem nezaznamenal za celé čtyři roky ze strany poslanců ODS návrh na zdanění poslaneckých náhrad, které jsou nezdaněny, zaznamenal jsem pouze urputnou snahu o to, aby byly zdaněny benefity zaměstnancům a myslím, že to je v příkrém rozporu s tím, co sami tady činí, neboť zdanění benefitů znamená jediné - vyšší administrativní zátěž a v zásadě žádný reálný zisk pro státní rozpočet.

Já bych chtěl skutečně vyzvat prostřednictvím předsedajícího pana poslance Nečase, aby se nechoval pokrytecky a pokud např. prosazuje to, aby se lidé mohli vyhazovat z práce bez udání důvodu, aby byly sníženy podpory v nezaměstnanosti, tak aby tak činil i ve vztahu k lidem, kteří jsou mu na ministerstvu blízcí. Myslím, že není normální na jedné straně říkat, že by lidé měli odcházet bez udání důvodu a s nižšími příspěvky na úřadu práce, ale dávat odstupné pětinásobku platu svým nejbližším spolupracovníkům a odměny v řádu set tisíc, možná půl miliónu. Myslím si, že by bylo správné, aby se k tomu vyjádřil a já bych ho v této chvíli k tomu chtěl vyzvat. Děkuji. (Potlesk vlevo.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama