ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2010 13:30:00

Z chování ředitele policejní inspekce jsem v šoku

Z chování ředitele policejní inspekce jsem v šoku

Jeroným Tejc k výpovědi bývalého policisty Karla Tichého v kauze Krakatice.

Jak ředitel policejní inspekce Zdeněk Pelc, tak jeho náměstek Dušan Brunclík podali trestní oznámení na expolicistu Karla Tichého na základě jeho výpovědi před výborem pro bezpečnost. „Tohoto jednání jsem se zúčastnil a byl jsem docela v šoku," řekl Jeroným Tejc, předseda bezpečnostní komise ČSSD a uvedl dva důvody. 

"Pan ředitel Pelc při něm žádným způsobem neavizoval jakýkoli problém. Žádným způsobem nevstupoval do výpovědi Karla Tichého, neupozorňoval na jakoukoli protizákonný údaj a ani po jednání neinformoval o problematičnosti této výpovědi," říká Jeroným Tejc. "A zadruhé, ředitel inspekce Pelc byl jmenován Ivanem Langrem a při kauze se snažil několikrát prezentovat možné zneužití ze strany pana ministra Peciny," dodává Jeroným Tejc.

Výbor pro bezpečnost vyzval Ivana Langra, aby nezasahoval do vyšetřování trestné činnosti a poté ho většinou hlasů vyzval k odchodu z veřejného života. K tomuto se vyjádřil předseda bezpečnostní komise ČSSD: „Já to považuji opravdu za skandální a šokující, že ředitel inspekce policie přítomen na jednání a nečiní žádné kroky. Pak s odstupem několika hodin nebo dní - poté co je prokázáno, že se schází s Ivanem Langrem - podá trestní oznámení na člověka, který vypovídal na základě usnesení PS."  Jeroným Tejc apeluje na ministra vnitra a celou vládu, aby se touto věcí zabývala.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama