ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.03.2016 17:25:38 - filomena

domýšlí ČSSD své kroky?

Vážený pane poslanče,
pokud je podstata článku p.Hrádely (PL 29.2.-Poslední zvonění ČSSD...") aspoň trochu relevantní a nezpochybnitelná, pak tím spíše vyniká dvojí hrozba současných politických hrátek: jednak nesystémový a kontraproduktivní efekt zbrklých zákonů "na jméno", prosazovaných vůči "někomu" nepohodlné osobě, jednak neschopnost předkladatelů podobných norem domyslet a hlavně odborně předem ověřit věcné a právní důsledky předkládaných "nápadů". Neměla by parlamentní pravidla spíše omezit bezbřehou realitu, kdy každý člen PČR může předložit cokoli? Pokládám Vás za odpovědného poslance i právníka, proto dotaz Vám. Marie z Prahy

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.04.2016 15:55:58 - JUDr. Jeroným Tejc
Dobrý den. Ve své práci se snažím o to, aby mé návrhy na změny zákonů nejen dávaly smysl, ale především byly dostatečně podepřené argumenty a náš právní řád vylepšovaly, nikoliv naopak. V tomto období mezi mé legislativní iniciativy společně s dalšími kolegy patřily například: zvýšení kontroly církevních restitucí, regulace exekucí, zrušení poplatků za odpad pro děti a seniory v ústavních zařízeních, znovuzavedení účasti zaměstnanců v dozorčích radách akciových společností nebo zákaz chovu některých kožešinových zvířat. Nejsem autorem návrhu změn k zákonu o střetu zájmu, tím je kolega Jan Chvojka. Doporučuji proto v případě dotazů k tomuto tématu kontaktovat přímo jeho.
Podle ústavy může návrh zákona podat jakýkoliv poslanec. A nemyslím si, že by toto bylo nutné měnit. Podání návrhu samo o sobě totiž neznamená jeho přijetí. K tomu je třeba většina sněmovny. Budete-li mít zájem zjistit více o tom, jak probíhá debata o konkrétních zákonech, můžete se zúčastnit jednání ústavně-právního výboru, které je veřejnosti přístupné.