JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2020 21:15:00

Airbnb? Řešením není žádná forma zákazu

Airbnb? Řešením není žádná forma zákazu

Komentář na facebookovém profilu k Airbnb

Jako pravicového politika mě vždycky nadzvedne ze židle, když slyším o tom, že se má v podnikatelském sektoru něco zakázat.

A týká se to i Airbnb v Praze. Všichni si uvědomujeme, že společně s tímto fenoménem přišla celá řada neduhů, dokonce je sám doma pociťuji. Ale řešením není žádná forma zákazu, jak navrhují někteří naši koaliční partneři. Řešením je narovnání podmínek.

Proto se komunální zastupitelé TOP 09 napříč celou Prahou shodli na tom, že budeme prosazovat následující:

  • poskytovatelé krátkodobých pronájmů budou svou činnost evidovat, aby město mělo relevantní data a informace pro svá další rozhodování,
  • pro poskytovatele Airbnb a hotelového ubytování budou platit stejné podmínky,
  • spoluvlastníci nemovitosti, ve které je Airbnb provozováno, budou mít možnost dohodnout se na podmínkách této činnosti (třeba na tom, že provozovatel ubytování bude víc platit do společného fondu oprav kvůli vyššímu opotřebení společných prostor).

Ještě nás čeká celá řada diskuzí, ale naše vize je jasná: Praha jako město, pro které je Airbnb výhoda, nikoliv problém.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama