JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2010 19:19:27

Chci do problematiky přinést i pohled odborníků z praxe a z akademické půdy

Chci do problematiky přinést i pohled odborníků z praxe a z akademické půdy

Ministr spravedlnosti ustanoví komisi pro posuzování stížností pro porušení zákona.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil ustanoví komisi pro posuzování stížností pro porušení zákona, mimořádného opravného prostředku, kterým ze zákona disponuje.

„Rozhodl jsem se zřídit tříčlenný expertní tým, který se bude skládat ze státního zástupce, trestního soudce a zástupce akademické obce. Ti budou posuzovat jednotlivé návrhy na podání stížnosti pro porušení zákona a další výstupy týkající se této agendy. Na ministerstvu agendu zatím vždy vyřizovali pouze zaměstnanci odboru dohledu. Nyní chci do problematiky posuzování stížností pro porušení zákona přinést i pohled odborníků z praxe a z akademické půdy a zvýšit tím transparentnost a objektivitu tohoto ministerského institutu,“ uvádí Jiří Pospíšil.

Komise začne fungovat od září a bude se scházet několikrát měsíčně podle potřeb.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama