JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2010 18:51:00

Hledáme vhodného náměstka justiční sekce

Hledáme vhodného náměstka justiční sekce

Ministerstvo spravedlnosti představuje dosavadní personální změny.

Ministerstvo spravedlnosti představuje dosavadní personální změny, ke kterým došlo s nástupem nového ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Odvolán byl náměstek sekce ekonomicko správní Jaroslav Gacka, s náměstkem sekce justiční a legislativní Markem Görgesem ukončil ministr spravedlnosti jeho působení na ministerstvu dohodou.

Bývalý první náměstek Marek Görges zůstává členem legislativní rady vlády. Jiří Pospíšil, jenž je předsedou této rady, s ním tak bude odborně spolupracovat i nadále.

Na ministerstvu spravedlnosti bude nadále působit náměstek mezinárodní sekce a místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek.

K výměně došlo rovněž na postech ředitelů některých klíčových odborů, byli odvoláni ředitelé odborů investičního, finančního, odboru informatiky, ředitelka kabinetu ministra a ředitel podsekce dohledu. Odvolána byla také ředitelka tiskového odboru a mluvčí ministerstva spravedlnosti Jitka Zinke.

Do funkce byl naopak jmenován ekonomický náměstek Pavel Kasík, který na ministerstvu spravedlnosti působil již dříve, a náměstek legislativní sekce František Korbel, dosavadní místopředseda legislativní rady vlády.

Většinu personálních změn učinil nový ministr spravedlnosti ihned po svém nástupu, o některých dalších rozhodne v nejbližších dnech. Nejklíčovější je pro něj v tuto chvíli nalézt erudovaného experta na pozici náměstka justiční sekce. Tuto funkci by podle předpokladů měla zastávat respektovaná osoba zevnitř justice.

Veronika Ludvíková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama