JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.02.2021 13:24:32

Hrozí politický chaos, který nás může dostat na hranu ústavní krize

Hrozí politický chaos, který nás může dostat na hranu ústavní krize

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Ústavního soudu zrušit část volebního zákona


Rozhodnutí Ústavního soudu je správné. Současný systém diskriminoval malé strany, takže jsem moc rád, že vytvořil podmínky pro to, aby hlas každého voliče měl stejnou váhu!

Za mě je ale nepochopitelné, proč přichází až po 3 letech od podání návrhu a hlavně - 8 měsíců do voleb! Hrozí tak politický chaos, který nás může stavět na hranu ústavní krize.

Nyní stojí před našimi zákonodárci velký úkol a zodpovědnost, aby našli takové řešení, které tuto nově nabytou rovnost hlasů zajistí. Zároveň má teď Andrej Babiš poslední šanci prokázat, že mu nejde jen a pouze o ekonomické zájmy Agrofertu, všemožné dotace atd., ale o zájmy této země a urychleně začít vyjednávat s opozicí na úpravách volebního zákona. Tak, aby se dohodli a přijali jasná pravidla, podle jakých se bude v říjnu volit!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama