JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2014 16:38:00

Povinné datové schránky by zkomplikovaly život spoustě občanů

Povinné datové schránky by zkomplikovaly život spoustě občanů

Dnes jsem se na serveru Aktuálně.cz dočetl, že náměstek ministryně spravedlnosti Robert Pelikán navrhuje, aby každý dospělý člověk v ČR měl povinně datovou schránku, tak jako je tomu u firem. Před tím musím jako bývalý ministr spravedlnosti varovat.

 Takový návrh by zkomplikoval život nemalé části občanů, kteří nemají praxi v práci s počítačem nebo nedisponují stálým přístupem k internetu. V důsledku by tak naopak mohlo dojít k omezení občanů při kontaktu s úřady nebo k narušení práva na dosažení spravedlnosti u soudu. Vyjádření náměstka Pelikána, že lidem, kteří nemají počítač doma, bude Česká pošta vždy dopisem zasílat informaci, že jím byl do datové schránky doručen dokument, mi přijde zcela absurdní.

Je nutné také zmínit, že v případě přijetí takového návrhu by Česká republika byla jedinou zemí EU, která by doručovala dokumenty přednostně elektronickou cestou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama