JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2015 11:40:00

Pozvání na Pražský hrad dne 28. října jsem odmítl. Jde o Wericha

Pozvání na Pražský hrad dne 28. října jsem odmítl. Jde o Wericha

Z důvodu morálních pochybností jsem odmítl pozvání Kanceláře prezidenta republiky zúčastnit se zítřejšího ceremoniálu předávání státních vyznamenání na Pražském hradě, které se koná při příležitosti oslav státního svátku České republiky.

Prezident se chystá mj. vyznamenat i herečku Jitku Frantovou Pelikánovou, jejíž minulost vyvolává důvodné otazníky, neboť dle dochovaných informací pocházejících z archivu bezpečnostních složek měla aktivně spolupracovat s StB a donášet informace např. i na Jana Wericha.

Účast jsem odmítl nejen jako zástupce České republiky v Evropském parlamentu, ale též jako zástupce Nadace Jana a Medy Mládkových, která chce v příštím roce zřídit ve známé Werichově vile museum Jana Wericha a vzdát tak hold tomuto velikánovi české kultury.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama