JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2024 22:22:00

Psi na řetězech opravdu nepatří do 21. století

Psi na řetězech opravdu nepatří do 21. století

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k uvazování psů.

 Přátelé, chtěl bych se s Vámi podělit o novinku týkající se mého úsilí o prosazení zákazu chovu psů na řetězech.

Využil jsem otevřeného legislativního procesu u právních předpisů týkajících se ochrany zvířat a v rámci připomínkového řízení jsem z titulu pražského náměstka pro oblast animal welfare podal návrh na úpravu legislativy, která by chov psů na řetězech zakázala.

S mým návrhem se teď musí vypořádat Ministerstvo zemědělství. Uvidíme, jakou pozici k tomuto návrhu zaujme a jak s ním naloží. Velmi bych si přál, aby se ministerstvo dokázalo jednoznačně postavit na stranu psů a jasně tím dalo najevo, že chovy psů uvázaných na řetězech, provazech nebo ocelových lankách opravdu nepatří do 21. století. Od ministerstva, které má dbát a prosazovat co nejlepší a co nejvyšší standardy životních podmínek zvířat, takový přístup očekávám!

Jinak nadále platí, že ti z Vás, kteří by mě v mém úsilí chtěli podpořit a ještě nepodepsali petici požadující prosazení zákazu chovu psů na řetězech, tak mohou učinit ZDE.

O tom, jak se Ministerstvo zemědělství k zákazu chovu psů na řetězech postaví, Vás budu samozřejmě informovat, jakmile od nich obdržím zpětnou vazbu. Držte mi palce, ať to dobře dopadne!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama