JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2010 17:10:00

Spolupráce v justici v rámci zemí V4

Spolupráce v justici v rámci zemí V4

Ministr spravedlnosti se účastní Ekonomického fóra v Polsku.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil se v těchto dnech účastní 20. ročníku Ekonomického fóra v polské Krynici, který pořádá Nadace Institutu východních studií spolu s Malopolským vojvodstvím. Při té příležitosti se dnes v rámci jednání Visegrádské skupiny setkal se svými protějšky z Maďarska, Slovenské republiky a Polska, aby společně podepsali deklaraci ministrů V4 o spolupráci, jejímž účelem je zvýšení výkonnosti  a zajištění efektivního fungování v resortu justice.

"Setkání tohoto typu považuji za velmi přínosná. Ukazují, že je řada problémů v zemích V4 v oblasti justice velmi podobná, společná diskuze pak ukazuje způsoby řešení v jednotlivých zemích," uvedl Jiří Pospíšil.

Spolu s Jiřím Pospíšilem se jednání zúčastnili a deklaraci směřující k zefektivnění fungování justice podepsali také polský ministr spravedlnosti Krzysztof Kwiatkowski, náměstek maďarského ministra spravedlnosti Robert Répássy a slovenská ministryně spravedlnosti Lucia Žitňanská.

Na programu bylo rovněž bilaterální jednání se slovenskou a polskou stranou. Hlavním bodem jednání českého a polského ministra spravedlnosti byla otázka monitoringu osob v trestu domácího vězení. Polsko spustilo provoz systému elektronického monitoringu v září 2009. Vzhledem k tomu, že Česká republika rovněž plánuje zavedení elektronického monitorování odsouzených osob, posloužilo toto jednání Jiřímu Pospíšilovi a Krzystofu Kwiatkowskemu především k výměně zkušeností.

Veronika Ludvíková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti

 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama