JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2010 18:34:00

Švýcarsko nám vyhovělo na základě kvalitní práce našich expertů

Švýcarsko nám vyhovělo na základě kvalitní práce našich expertů

Švýcarsko nepravomocně povolilo vydání odsouzeného Tomáše Pitra do České republiky.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Švýcarský Spolkový úřad pro justici povolil vydání zadrženého českého občana Tomáše Pitra do České republiky. Vyhověl tak žádosti ministerstva spravedlnosti. Rozhodnutí zatím není pravomocné a vykonatelné, Pitr se proti němu může do 30 dnů odvolat.

„Jsem rád, že švýcarská strana vyhověla naší žádosti, vypovídá to o kvalitní práci našich expertů. Musíme nicméně počkat na pravomocné rozhodnutí,“ řekl dnes novinářům ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Tomáš Pitr byl zadržen 27. července ve švýcarském Svatém Mořici a od té doby je ve vazbě. Česká strana podala 6. srpna žádost o jeho vydání k výkonu trestu odnětí svobody na základě pravomocných rozsudků českých soudů.

Spolkový úřad pro justici svým dnešním rozhodnutím potvrdil, že podmínky pro vydání jsou splněny – především to, že trestné činy uvedené v rozsudcích a v žádosti o vydání jsou trestné i podle švýcarského práva. Byla tedy splněna podmínka oboustranné trestnosti.

Tomáš Pitr má právo podat proti tomuto rozhodnutí do 30 dnů odvolání ke švýcarskému Federálnímu trestnímu soudu. Proti rozhodnutí tohoto soudu lze následně podat opravný prostředek ke švýcarskému Federálnímu nejvyššímu soudu. 

Tereza Palečková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama