JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2010 17:26:38

V čele vězeňské služby musí stát zdatný manažer a reformátor

V čele vězeňské služby musí stát zdatný manažer a reformátor

Odvolaného Luďka Kulu vystřídá ve vedení Vězeňské služby ČR Jiří Tregler.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil dnes dopoledne pověřil vedením Generálního ředitelství Vězeňské služby ČR dosavadního ředitele pardubické věznice Jiřího Treglera. Bude mít za úkol hlavně revizi financí a veřejných zakázek a snížení počtu zaměstnanců.

„Vězeňskou službu čeká hloubkový audit. Protože chci, aby byl opravdu nezávislý, proběhne již pod vedením nově pověřeného ředitele, na jehož nominaci se shodli všichni mnou oslovení odborníci. V čele vězeňské služby musí stát nový manažer, který bude schopen chystané reformy razantně a jasně prosazovat," uvedl Jiří Pospíšil.

Hlavním úkolem Jiřího Treglera v nové funkci bude revize všech výdajů vězeňské služby a s tím související zjištění, zda jsou prostředky využity efektivně, dále celková prověrka zakázek za posledních 14 měsíců a personální racionalizace vězeňské služby vedoucí především ke snížení počtu zaměstnanců Generálního ředitelství.

„Moje úkoly pro příští období  jsou zcela jasně vymezeny. Vězeňskou službu vnímám jako organizační složku státu, u níž pomocí organizačních a systémových opatření docela jistě lze dosáhnout větší efektivnosti," dodal nově pověřený ředitel Vězeňské služby ČR.

Jiří Tregler se narodil v roce 1957 v Sušici. V institucích Vězeňské služby ČR se pohybuje od roku 1986. První zkušenosti s managementem získal během devítiletého angažmá ve Věznici Horní Slavkov. V roce 1995 přijal místo 1. zástupce ředitele Věznice Pardubice a o pět let později se stal jejím ředitelem. V této funkci setrval do dnešního dne při souběžném výkonu funkce regionálního ředitele. Jiří Tregler je absolventem Univerzity Hradec Králové (obory Sociální patologie a prevence, Speciální pedagogika) a držitelem titulu PhDr.

Jiří Tregler vystřídal ve funkci odvolaného Luďka Kulu. V případě, že se během zkušebních měsíců osvědčí, má velkou šanci pokračovat v této funkci trvale.

Veronika Ludvíková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama