JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2010 20:01:00

Vězni pomáhají postiženým obcím zadarmo

Vězni pomáhají postiženým obcím zadarmo

Vězni se zapojili do odstraňování škody po ničivých povodních.

Dvě desítky odsouzených pomáhají od začátku tohoto týdne s odklízením škod po ničivých povodních na severu Čech.

V současné době se úklidu po záplavách účastní patnáct odsouzených v Raspenavě a dalších pět v Dětřichově na Frýdlantsku. Ve čtvrtek se k nim přidá dalších třicet vězňů, kteří budou odklízet škody v obci Chrastava.

„V předchozích dnech jsem obvolal hejtmany postižených krajů a nabídl jim tuto pomoc. Jsem rád, že tato možnost našla využití," uvedl ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. „Vězni, kteří pomáhají s odklízením škod po povodních, jsou vybíráni z řad odsouzených, kteří mají udělený takzvaný volný pohyb k výkonu práce mimo areál věznice. To znamená, že byli odsouzeni za méně závažné trestné činy nenásilné povahy. Všichni takto pomáhající vězni se přitom z humanitárních důvodů vzdali nároku na odměnu," dodal Pospíšil.

Tato výpomoc při odstraňování škod po živelných pohromách není prvním případem spolupráce Vězeňské služby s jednotlivými kraji. Podobným způsobem se vězni zapojili například v loňském roce do odklízení sněhu v motolské nemocnici či v příbramských ulicích.

Veronika Ludvíková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama