JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2016 17:02:41

Jít si přátelsky popovídat na ruskou ambasádu...

Jít si přátelsky popovídat na ruskou ambasádu...

Nejsem nabob a pobíhání po recepcích nikdy nebylo mým koníčkem, ale dnešní recepce u ruských přátel u příležitosti Dne vítězství jasně vyzněla, že nazrává čas se znovu spojit.

 Ten celý týden byl, ať se to nezdá, mediálně ve znamení změny postoje k Rusku, a to nejen k vůli Nočním vlkům, motorkářům podporovaných a podporujících Vladimíra Putina, vášnivých ruských vlastenců a svérázných nositelů odkazu padlých miliónů rudoarmějců. Zúčastnil jsem se akce na Olšanech, kdy se nás sešlo podle mého názoru 300-400, kteří si památku chtěli připomenout. Před památníkem rudoarmějců nebylo k hnutí.Dokonalý způsobem zahájil tento svérázný protest Michal Hašek, který vyvěsil fotografii na svůj facebook a vyvolal dvoudenní mediální šílenství našich havlistů. Dokonalou tupost České televize předvedl moderátor událostí, který mu stále opakovaně kladl otázku, zda mu nevadí, že šéf Nočních vlků je zapsán na sankčním seznamu USA. Reakce Michala, že pan redaktor je agentem USA jen ukázala, že přestáváme být pokornými vazaly této země. Řekl bych ze Hašek mužná i k vůli tomuto postoji na jižní Moravě zvítězí.Dnes jsem se fakt těšil na zmíněnou recepci u Rusů. Skvělá. Tolik lidí, kteří v této zemi něco znamenají jsem dlouho neviděl  a jaksi všechny nás spojovalo jakési vnitřní opoziční spojenectví, spojenectví proti rusofobistické nenávisti a spojenectví v představách na řešení světa. S Václavem Klausem jsem se poprvé v životě pokusil udělat selfii, jeho hlavu na snímku mám, já jsem jen z polovic.Přátelsky se zasmál a řekl, že jsem se je kdysi jako sociálně demokratický poslanec pěkně natrápil a dnes vidíme problémy světa, Evropy naprosto stejně. Když si dělal fotku Miloše Zemana, ten chtěl schovat cigaretu a Klaus zavtipkopal : K Tobě ta cigareta patří. A tak mám snímek s cigaretouMnoho lidí se ke mě hlásilo, ne ani tak jako k Vyvadilovi, ale jako představiteli skupiny Přátel Ruska v ČR. Co je důležité, že na rozdíl od minulosti, kde až hystericky pod vlivem ukrajinské krize a majdanu, který Západ sám vyvolal a organizoval, přišli špičky země. Že nebyl Sobotka či Babiš, to jistě nikoho netrápilo.Co by tam také dělali.Zbytečně by působili rušivě.Byl to hodnotný týden a dnes jej završil Vladimír Putin svým plánem na vytvoření světa založeného na společném bezpečnostním konceptu bez existence vojenských bloků.Věci jdou správným směrem. I u nás, i ve světě.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama