JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2015 13:02:20

Vrána k vráně sedá: TOP 09 se lísá k ČSSD.

Vrána k vráně sedá: TOP 09 se lísá k ČSSD.

Největší bezzásadový hochštapler české politické scény Miroslav Kalousek už vystartoval. Chce se přiblížit k ČSSD ve vzývání Evropské unie i možná společného kandidáta na prezidenta. Dobře ČSSD tak.

 Miroslav Kalousek, novopečený předseda TOP 09 ještě nestačil poděkovat svému předchůdci a už nastartoval historický  obrat k ČSSD : Pojďme dělat společnou probruselskou politiku, více EU, méně Ruska, přijímejme uprchlíky, adorujme Havla  podporujme Merkelovou, jak jen to jen půjde a jako bonbónek hledejme společného kandidáta na prezidenta aby to nebyl ten nechutný Zeman.

Abych byl upřímný, držím Kalouskovi v tomto počínání palce. On sám ví, že je natolik pro veřejnost nepřijatelný a že jeho agresivní pojetí parlamentní demokracie jej zákonitě odsouvá na poslední příčky veřejné podpory, že moc šancí na vzestup své strany nemá. Ale nejde jen  o jeho chování. V této zemi většina z nás TOP 09 a ODS viní z hospodářské stagnace, sociálního přežívání a neomluvitelných církevních restitucí. Prostě je to stále tak na 8% - 9 % podpory ve volbách a dost.

Čím více Kalousek buší do ANO Andreje Babiše, tím ví je tento politik populárnější a jeho strana spolehlivě vede.

Je jasné, že ČSSD  je v podstatě jen přežívajícím útvarem. Není na tom katastroficky, ale zvítězit rozhodně nemůže. Její předseda Bohuslav Sobotka je tak amoební, že v zásadě si jej každý dovede představit, že vlastně může jít s každým.

A otevřeně řečeno, s výjimkou Slovenského Fica, všechny evropské sociálnědemokratické strany jsou už vyšeptalé hledící si jen svých postů.

Přejme Sobotkovi, aby jeho ČSSD spočinula v náručí TOP 09. Samozřejmě, že jí to oslabí, ale upřímně řečeno, čas pro její odchod z velké scény už nazrál. A to by tomu pomohlo.

Změna na české politické scéně a příchod nové coolové levicové strany se silným protibruselským  a zárověň pronárodním etosem je potřebný.

Takže Mirku a Bohouši: Jen dál, jen tak dál.
                                                                                         
                                                                                                                               Jiří Vyvadil
                                                                                                                      Alternativa pro Česko



   
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama