JUDr. Jiřina Rippelová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.12.2011 2:04:34

Romantický básník i drsný kriminalista. To je tvorba Karla Fořta

Romantický básník i drsný kriminalista. To je tvorba Karla Fořta

Křest knih Karla Fořta - Klatovy 16.prosince 2011

Karla Fořta znám už hezkou řádku let. Nejen jako člověka, který žije stejně jako já v Sušici, ale i jako zkušeného kriminalistu. Spolu se svým pracovním týmem dokázal vyřešit řadu případů. Nejen těch, které se na první pohled zdají být snadné, ale i těch, které vyžadují mravenčí práci, spoustu odříkání a hlavně drsnou náturu.

I v důchodovém věku se Karel Fořt ke své práci rád vrací. V těchto dnech vydal už druhou knihu kriminalistických povídek, které jsou ohlédnutím za případy, jež vyvolaly mezi lidmi spousty emocí. Kniha se jmenuje Anděl smrti, a jak už samotný název napovídá, jedna z povídek se věnuje případu zdravotní sestry ze Sušice, která svým jednáním před pár desítkami let přivodila utrpení nejedné z maminek.

Karel Fořt ale není jen drsný kriminalista, který svou práci zúročil v beletrii. Po básnické trilogii – slovy známého pedagoga, literáta a literárního kritika Josefa Šmída - ani zdaleka jeho básnické pero nevyschlo, a tak vyšla jeho další básnická kniha, tentokrát pod názvem Vzdáleni nadosah. Pod básněmi z této knihy jsou podepsáni nejen Karel Fořt, ale i jeho neteř Jana Fořtová. A Karel Fořt věří, že i neteř půjde v jeho stopách: „Věřím, že se žezla zhostíš se ctí a povedeš ho dál,“ řekl Karel na adresu své neteře při křtu obou knih.

Mám ráda poezii, stejně tak si ráda přečtu knihu kriminalistických povídek. A to nejen proto, že Karla Fořta znám osobně. Proto mě potěšilo, když jsem spolu s klatovským místostarostou Jiřím Štanclem mohla být kmotrou jedné z knih.

Bylo to krásné setkání v období předvánočním. Nejen jako setkání s lidmi, které mám ráda, ale i setkání s tvorbou zcela odlišných žánrů, které si ale najdou cestičky ke svým čtenářům. Přeji Karlovi Fořtovi i jeho neteři Janě spousty dalších krásných knih a Vám, milí čtenáři a milovníci regionálních detektivek a krásné poezie, spousty krásných zážitků při četbě.

Jiřina Rippelová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama