JUDr. Lubomír Ledl

Autentická levice - alternativa!
  • Levice
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2010 21:47:01

Politika 2010, aneb kdo seje…

Politika 2010, aneb kdo seje…

Ano, kdo seje vítr, sklízí bouři! Stará otřepaná fráze… včerejší dění v centru našeho hlavního města je však důkazem, že nadále platí…

Stručně řečeno, krize kapitalismu dostává vskutku obří podobu. Teď však nemám na mysli jen její geopolitický rozměr, ale především ten domácí… Tedy kapitalismus český a jeho momentálně "nejradikálněji" odmítající vrstvu společnosti - policii a další složky ministerstva vnitra. Každému soudnému člověku z toho zůstává  „rozum stát“… policie? A na  straně levice???

Zdání však klame, utilitární zájmy několika profesních skupin nemají nic společného se skutečností, že kořeny současné hluboké ekonomické a finanční krize vyrůstají odjinud. Budete se divit - výhonky už zapustily dříve, a to „na poli“ sociálnědemokratická levice,  konkrétně u dvou jejich složek - německé a české. Ta německá totiž přišla před několika lety s konceptem Politika 2010, který otevřel prostor nejen neoliberálním ekonomům (v domnění, že si je osedlají), ale především finančnímu kapitálu (tedy celému tvrdému jádru finančního zázemí pravicovýchpolitiků), aby si ruku v ruce vytvořili neomezené, státem nekontrolovatelné podmínky pro bezbřehé „luxování“ veřejných i soukromých financí (zejména prostých daňových poplatníků).

Před čtyřmi roky naše tzv. sociálnědemokratická levice velmi intenzivně projednávala možnost spolupráce s domácí pravicí - a ne náhodou v téhle souvislosti rovněž padl slogan 2010. Když se s odstupem času podíváte, na čem všem byla oranžová strana již tehdy ochotna spolupracovat s modrou stranou a srovnáte si to se současnou „slavnou“ reformou veřejných financí, tak se to ze 70-80 procent kryje. Takže základní problém je, že k současnému ekonomickému vývoji nemá tzv. sociálnědemokratická levice co říci. Navenek je sice levicová svým programem, ale akceptací principů programu Politiky 2010 jednoznačně pravicová.

Co více k tomu dodat? Snad jen to, že nejen ve většině ostatních evropských zemí, ale i u nás existuje autentická levice, která má řešení a alternativu k současné hluboké krizi. Navíc k její prosazení nepotřebuje policii jako tzv. levicové "suplenty" levicově se tvářící sociální demokracie.

Věřím, že lidé si nás - autentickou levici - všimnou a v nadcházejících nám dají svůj hlas!

 

Luboš Ledl

 

 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama