JUDr. Marie Nedvědová

  • BPP
  • Česká Lípa
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.07.2013 16:20:53 - Řehoř

Přeji hezký den paní poslankyně,

jelikož jste právník,tak mám dotaz,jak je možné,že odsohlasíte zákony s tzv přílepky a který je potom úplně o něčem jiném,aniž by jste to věděli.Jak tedy probíhá důsledná kontrola těchto zákonů,když je možné tam ještě ledacos přidat??Např.teď se proslýchá,že bude možné prodávat poslední zbytek národního bohatství a to lesy našeho státu.Co nám potom ještě zbyde??Okousaná země??Jde potom ,když se na takovéto podvody v těch přílepcích přijde zákon opravit??Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.08.2013 10:27:15 - JUDr. Marie Nedvědová
Dobrý den, na tento doraz není zcela jednoduchá odpověď.Tzv. přílepky se do zákonů dostávají díky poslanecké iniciativě a zejména díly práci lobistů a není vždy jednoduché rozpoznat, že se jedná zrovna o přílepek. Při tom množství pozměňovacích návrhů se může stát , že něco poslancům unikne. Nemělo by to však uniknout vládě a zejména jejím legislativcům, stejně jako legislativcům ve sněmovně. A podle mně je naprosto nepředstavitelné, že by se měla činnost lobistů fakticky uzákonit a zcela legálně tedy podsouvat do zákonů zájmy jednotlivců či malých skupin na úkor zájmů společnosti. Bohužel, ale tohle je součástí režimu ve kterém žijeme a pokud nedojde ke změně systému této společnosti, pak asi těžko můžeme předpokládat, že se něco výrazně změní ve prospěch této společnosti. Nebudou to jen okousané hranice země,a okousané lesy, ale již nyní to je zejména okousaná zemědělská půda, místo níž krajinu hyzdí šedé krabice. Asi by bylo dobře stanovit co je našim společným bohatstvím a zaslouží si vysloveně naši pozornost a nedopustit následně jakékoliv zásahy do této ochrany.

S pozdravem dr. Nedvědová Marie