ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2016 9:54:08

Kraj jmenoval lékařské odborníky

Kraj jmenoval lékařské odborníky

Na fungování jednotlivých oborů akutní lůžkové péče ve zdravotnictví budou nově dohlížet krajští lékařští odborníci. Jmenovací listiny převzala z rukou hejtmana Karlovarského kraje Martina Havla většina z 23 vybraných lékařů.

 "Nejprve jsme oslovili vedení nemocnic v kraji, aby lékařské odborníky nominovali. Jde o respektované osobnosti v každém oboru. Jejich úloha bude spočívat v tom, aby určili, kam má směřovat lůžková péče v krajském zdravotnictví, což bez nich politici jen těžko nastaví,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel. Zároveň budou mít takzvaní superprimáři poradní hlas například při rozhodování kraje o investičních akcích nebo pořizování nového vybavení do nemocnic.

Krajští lékařští odborníci pocházejí z nemocnic v Karlových Varech, v Sokolově, Chebu a Ostrově​. Větší počet je jich přitom z krajských nemocnic, kde je rozsah poskytované zdravotní péče širší. „Moc bych chtěl poděkovat všem primářům a lékařům, kteří souhlasili s tím, že se stanou krajskými lékařskými odborníky i přesto, že jsou velmi vytížení a tohle je pro ně další práce navíc. Velmi si vážím toho, že právě oni budou u vytváření krátkodobých i dlouhodobých koncepcí svých oborů na území našeho kraje,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik. Nově jmenovaní experti by měli do konce roku zpracovat výhled, jak by se obory měly do budoucna rozvíjet.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama