JUDr. MgA. Michal Šalomoun, Ph.D.

Předseda Legislativní rady vlády
  • BPP
  • ministr pro legislativu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2022 20:51:00

Zbrojaři nejsou vhodným sektorem pro tento typ zdanění

Zbrojaři nejsou vhodným sektorem pro tento typ zdanění

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 25. října 2022 k zákonu o dani z přidané hodnoty

 Vážený pane předsedající, vážené poslankyně, vážení poslanci,

já mám za to, že ty zbrojaře není vhodné zařazovat vlastně z toho důvodu, že ta daň, ta windfall tax je myšlena na to, že jsou to nadměrné zisky v případě nepředvídatelných okolností, že přestože ty subjekty, na které to dopadá, tak nepřekypují nějakou novou aktivitou, ale přesto jim to tak ten osud přihrál do klína, že opravdu ty nadměrné zisky mají.

U těch zbrojařů si myslím, že to je něco jiného, že oni začali násobně asi víckrát vyrábět, takže o to se jim zvýšil ten obrat, ale opravdu to mají za to, že opravdu toho zboží udělají podstatně více. Kdežto tady to cílí na sektory, které aniž by nějak zásadně inovovaly, aniž by to svou aktivitou nějak zvyšovaly, tak stejně se jim ten zisk nadměrným způsobem zvýší. A na to to míří, a proto asi ti zbrojaři nejsou vhodným sektorem na tento typ toho zdanění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama