JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2015 18:27:00

Do domova pro seniory investujeme kolem 200 milionů

Do domova pro seniory investujeme kolem 200 milionů

Hejtman Michal Hašek se ve čtvrtek 16. července 2015 zúčastnil kontrolního dne při výstavbě nového domova pro seniory v Újezdu u Brna.

 Michal Hašek si prohlédl pokračující stavbu spolu se starostou Janem Hradilem. „Stavba probíhá s předstihem oproti harmonogramu. Vznikne zde zařízení pro 100 klientů, z toho 80 v režimu chráněných lůžek pro klienty s Alzheimerovou chorobou či demencí,“ konstatoval krátce po návštěvě stavby Michal Hašek.

Jihomoravský kraj v posledních letech investoval ze všech krajů ČR nejvíce do infrastruktury týkající se péče o seniory. „Je nám jasné, jak se vyvíjí populační křivka. Populace stárne a bohužel ne všichni se o svoje rodiče a o svoje nejbližší dokáží postarat v kruhu rodinném. Kraj v této souvislosti investoval buď do novostaveb domovů pro seniory – příkladem může být právě stavba v Újezdu u Brna -, nebo jsme rozšířili kapacity našich stávajících zařízení například v Zastávce u Brna, Kyjově nebo Blansku. Soustředíme se přitom na seniory, u kterých se vyskytuje Alzheimerova nemoc nebo demence. Tady v Újezdu u Brna investujeme částku kolem 200 milionů korun,“ uvedl Michal Hašek.

„Tím, že se v tomto týdnu krajům podařilo definitivně vyjednat s vládou vrácené rozpočtového určení daní na úroveň z roku 2011 - a jižní Moravě to přinese ročně zhruba 350 milionů korun -, tak společně s koaličními partnery projednáme další investice do sociálních zařízení na jižní Moravě – jsou rozpracované projekty například v Hustopečích, Miroslavi, Ivančicích nebo například v Bučovicích,“ dodal jihomoravský hejtman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama