JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.08.2010 17:46:37

Hašek: Čeští a slovenští hejtmani budou úzce spolupracovat

Hašek: Čeští a slovenští hejtmani budou úzce spolupracovat

Na pracovním jednání se dnes v Bukovanech u Kyjova sešli předseda Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek se šéfem slovenských předsedů samosprávných krajů a předsedou Trnavského samosprávného kraje Tiborem Mikušem.

Šlo o první společné jednání čelných představitelů asociací regionálních samospráv ČR a SR po letošních parlamentních volbách v obou zemích.

Během pracovní schůzky byla dohodnuta úzká přeshraniční spolupráce českých i slovenských hejtmanů, předávání zkušeností v čerpání fondů EU a jednání s Evropskou komisí o novém finančním období 2014-2020.

Michal Hašek a Tibor Mikuš se dohodli na přípravě společné deklarace hejtmanů všech krajů na česko-slovenské hranici o prohloubení vzájemné komunikace a spolupráce, včetně konkrétních témat k jakým patří například řešení majetkoprávních záležitostí, jež u Baťova kanálu dosud brání širšímu využití této turistické perly na obou stranách hranice.

Za jižní Moravu a Trnavský samosprávný kraj diskutovali oba představitelé o společném rozvoji vztahů s Chorvatskem, konkrétně se Zadarskou župou. Hovořili také o možném využití přímé letecké linky Brno-Zadar občany obou krajů. Zkušenosti si oba regiony vymění i v otázce opatření proti hospodářské krizi či fungování systému veřejných nemocnic.

Společné jednání českých a slovenských hejtmanů připraví oba předsedové asociací v říjnu letošního roku v Trnavském samosprávném kraji.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama