JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2010 11:56:38

Hašek: Jižní Morava pomůže krajům postiženým povodněmi

Hašek: Jižní Morava pomůže krajům postiženým povodněmi

BRNO - Milionem korun, dobrovolníky a technikou pomůže Jihomoravský kraj regionům, postiženým povodněmi. Rada kraje dnes na mimořádné schůzi projednala návrh hejtmana Michala Haška na povodňovou pomoc Libereckému a Ústeckému kraji.

Radní schválili návrh finanční pomoci ve výši 600 tisíc korun Libereckému a 400 tisíc korun Ústeckému kraji. Dále schválili dotaci ve výši 50 tisíc korun Diecézní charitě Brno, která ve spolupráci s krajem organizuje humanitární pomoc a nasazení dobrovolníků. Kraj přispívá charitě na související náklady (pohonné hmoty, ochranné pomůcky, stravování).

Jihomoravský kraj inicioval vylsání dobrovolníků pro psychosociální pomoc a dále pro likvidační a úklicové práce v počtu 27 a 45 osob. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje je na vyžádání připravena poskytnout techniku a pracovníky podle konkrétních požadavků Ústeckého a Libereckého kraje. Dále Jihomoravský kraj nabízí postiženým regionům poskytnutí speciálního přípravku proti komárům (Vectobac 12 AS), jehož využití bude konzultováno odborníky z hygienické služby podle konkrétních podmínek na místě.

O pomoci bude jednat také nejbližší schůze Zastupitelstva Jihomoravského kraje.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama