JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2010 16:34:56

Hašek vyzval vládu, aby projednala Olomouckou výzvu hejtmanů

Hašek vyzval vládu, aby projednala Olomouckou výzvu hejtmanů

Předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek dnes vyzval premiéra Petra Nečase, aby se spolu s ministry svého kabinetu začal zabývat tzv. Olomouckou výzvou hejtmanů České republiky.

Tento dokument, který hejtmani přijali 21. května na svém zasedání v Olomouci, obsahuje výčet problémů, jež je nutno řešit v souvislosti s protipovodňovou ochranou území.

„Podle mého názoru v otázce protipovodňové strategie zaspala současná vládní koalice i vláda,“ řekl Michal Hašek, když informoval o rozhodnutí Asociace krajů poskytnout dvěma regionům na severu Čech finanční pomoc na likvidaci následků povodní. „Jako šéf Asociace krajů ČR jsem již 18. června oslovil předsedy všech parlamentních politických stran dopisem, ve kterém jsem je informoval o přijetí Olomoucké výzvy i o klíčových bodech, které je podle názoru hejtmanů nutno vyřešit v souvislosti s protipovodňovou ochranou ČR - v parlamentu i ve vládě. Deklarovali jsme, že tato výzva platí bez ohledu na politické složení parlamentu a vlády. Musím s politováním konstatovat, že od 18. června jsem zatím neobdržel odpověď ani od Petra Nečase, ani od Radka Johna a Karla Schwarzenberga,“ řekl Michal Hašek a pokračoval:

„ Znovu jsem se na premiéra se žádostí o projednání Olomoucké výzvy obrátil v pondělí 2. srpna v souvislosti s projednáváním tzv. povodňových balíčků ve vládě, jež měly přispět k odstranění škod na Moravě po jarních povodních. Ani na tuto výzvu Petr Nečas nereagoval. Vyzývám vládu, aby se Olomouckou výzvou začala zabývat  na svém pondělním zasedání. Po hlasování o důvěře vládě mám s panem premiérem hovořit o tématech komunikace mezi vládou a asociací krajů. Nebudu váhat označit otázky protipovodňové ochrany za absolutní prioritu,“ řekl Hašek.

Podle něj potřebují profesionální i dobrovolní hasiči pomoc s výstrojí a výzbrojí, jenže ministr financí Kalousek dělá přesný opak, když připravuje škrty i na ministerstvu vnitra. „Neumím si představit, jak bude vláda chtít bojovat proti povodním a budovat kvalitní záchranný systém, přitom však propouštět hasiče a zastavovat obměnu jejich zastaralé techniky. To určitě nejsou kroky, které bychom podpořili,“ dodal předseda Asociace krajů ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama