JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2010 17:36:23

Hejtman Hašek (ČSSD): Úspěšně jsme dokončili programová jednání

Hejtman Hašek (ČSSD): Úspěšně jsme dokončili programová jednání

BRNO (16.7.2010) - Vyjednavači jihomoravské ČSSD a KDU-ČSL se dnes sešli na v pořadí již čtvrtém jednání o budoucí krajské koalici. Dokončili projednávání programové části koaliční spolupráce obou stran.

„Precizovali jsme jakým způsobem dojde k naplnění podmínek, které si stanovili v programové části oba političtí partneři. Příslušné materiály projedná 22. července Rada Jihomoravského kraje,“ informoval hejtman Michal Hašek.

Podle něj vyjednávající představitelé obou stran dnes začali diskusi o budoucím rozdělení odpovědnosti v krajské koalici a v příštích dnech budou hledat nový model rozdělení kompetencí, novou strukturu výborů zastupitelstva a komisí rady. „Zvažujeme zřízení některých nových výborů a komisí, ovšem nikoli bez zrušení jiných. Praxe ukazuje, že některé problémy kraje bude nutno řešit na úrovni výborů zastupitelstva – například v oblasti dopravy a územního plánování, případně komisí rady – například fondy EU a otázky energetické koncepce, “ řekl hejtman po dnešním jednání. V obou případech koalice hodlá zřetelně uplatnit svůj silný mandát od voličů k vedení kraje z hlediska početního zastoupení, bude však respektovat i zastoupení opozice, tedy klubů KSČM a ODS.

Vyjednávající zástupci ČSSD a KDU-ČSL dnes hovořili také o doplnění témat pro jednání s Evropskou investiční bankou, o nových projektech, které by nová koalice chtěla uskutečnit v příštích dvou letech v oblasti kultury, zdravotnictví a také v oblasti životního prostředí. „I když jsme již hovořili o rozdělení kompetencí v novém vedení kraje mezi oběma koaličními partnery, personální otázky ještě nebyly na pořadu dne,“ řekl Michal Hašek s tím, že dosud neexistuje ani pevné datum pro podpis koaliční dohody. „Podle dosavadního vývoje očekávám, že jednání bude úspěšně dokončeno během července,“ informoval hejtman po skončení schůzky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama