JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2010 19:42:32

Hejtman Hašek předal Krásensku titul jihomoravské Vesnice roku

Hejtman Hašek předal Krásensku titul jihomoravské Vesnice roku

Hejtman Michal Hašek dnes v Krásensku v okrese Vyškov předal ocenění 22 obcím, které se zúčastnily letošního krajského kola soutěže Vesnice roku. Celkovým vítězem je obec Krásensko, která bude reprezentovat Jihomoravský kraj i v celostátním finále.

Hašek zdůraznil trvalou podporu krajské samosprávy rozvoji venkova a zkvalitńování života všech generací. Poděkoval také starostům, zastupitelům a zejména obyvatelům obcí za udržování nádherných tradic lidové kultury a za účast na spolkovém životě, který je kořením života na venkově. Letos jižní Morava podpořila rozvoj venkova i přes hospodářskou krizi nejvyšší dotací  v posledních deseti letech – 80 milionů korun. Se stejnou částkou hejtman počítá i pro rok 2011.

V uplynulých patnácti letech se celostátním vítězem soutěže Vesnice roku pětkrát stala obec z jižní Moravy . Letošnímu krajskému vítězi Krásensku popřál hejtman Hašek, aby na tyto úspěchy navázala šestým celostátním titulem. Ocenění převzaly i další obce. Modrou stuhu za společenský život přiřkla porota obci Vavřinec na Blanensku, Bílou stuhu za činnost mládeže Němčičkám na Břeclavsku, Zelenou stuhu za péči o zeleň a životní prostředí obci Hýsly na Hodonínsku, Oranžovou stuhu za spolupráci obce a zemědělského subjektu obci Jevišovka na Břeclavsku. Předána byla také řada diplomů a čestných uznání. Mimořádné ocenění za dlouhodobý aktivní přínos v Programu obnovy venkova obdržel Michal Vago, starosta obce Jevišovka.

Speciální cenou je Jihomoravský krajáč, kterým hejtman oceňuje nejnápaditější typické regionální pokrmy. První místo získal vinařský guláš se špekovými knedlíky z Horních Dunajovic.

Součástí bohatého programu, který připravili Krásenští, byla také prohlídka obce, vystoupení folklórních souborů z Násedlovic a Němčiček, místního pěveckého sboru Krásenská schola, souboru mažoretek Kalimero z Vyškova a dalších uměleckých kolektivů.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama