JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.12.2010 15:14:32

Hejtman: Jsem na straně stávkujících

Hejtman: Jsem na straně stávkujících

Téměř tři tisíce lidí dnes přišlo před Janáčkovo divadlo v Brně protestovat proti vládním škrtům. Pracovníky veřejného sektoru přijeli podpořit představitelé rakouských odborů i jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Předseda školských odborů František Dobšík ve svém vystoupení řekl, že dosavadní jednání odborů s představiteli vlády vypadala jako jednání s hluchými, kteří nechtěli přistoupit na žádný kompromis. Vládní reformy postihují všechny zaměstnance ve veřejných službách. „My jsme pro reformy, ale takové, které nebudou stavět chudší a střední třídu proti bohatým,“ řekl Dobšík.

Podle předsedkyně jihomoravské komory odborových svazů Stanislavy Slavíkové sociální smír v České republice skončil. V provolání, odeslaném vládě, účastníci protestního shromáždění konstatují, že odbory v ČR prokázaly mnohokrát za posledních 20 let, že jsou  konstruktivní a upřednostňují sociální dialog. Během dvacetileté historie si vydobyly vlivné místo v občanské společnosti právě tím, že především vyjednáváním významně ovlivňovaly zaměstnaneckou a sociální politiku. Neobstojí žádný politik, který by jim chtěl dávat nálepku stávkuchtivých odborů za každou cenu.

Mezi účastníky dnešní demonstrace byl i hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. „Dnes lidé přišli říci vládě, co si myslí o jejích hloupých škrtech. Všichni chápeme nutnost šetřit za hospodářské krize, ale nikoli plošnými škrty na lidech. Já si myslím, že kdyby se vláda zamyslela, efektivně se zadávaly veřejné zakázky, šetřilo se na provozu, nemusely být žádné stávky,“ řekl hejtman po skončení demonstrace a dodal: „Já jsem spolu s ostatními hejtmany jednoznačně na straně stávkujících zaměstnanců veřejného sektoru. Za jižní Moravu mám dobrou zprávu alespoň pro 13,5 tisíce zaměstnanců našich příspěvkových organizací, protože Jihomoravský kraj  i v příštím roce nechává v rozpočtu stejnou částku na odměňování jako v letošním roce.“

Další demonstrace zaměstnanců veřejného sektoru se dnes uskutečnila na Masarykově náměstí ve Znojmě.

 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama