JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2010 15:31:56

Hejtman Michal Hašek uctil památku obětí osvobozovacích bojů

Hejtman Michal Hašek uctil památku obětí osvobozovacích bojů

Představitelé Jihomoravského kraje v čele s hejtmanem Michalem Haškem dnes u příležitosti 65. výročí ukončení 2. světové války uctili památku padlých.

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek nejprve spolu se zástupci Statutárního města Brna, Svazu bojovníků za svobodu, brněnského diplomatického sboru a dalších institucí a organizací položili věnce u památníku v Kounicových kolejích v Brně.

V odpoledních hodinách slavnostní program vyvrcholil pietním aktem na Moravském náměstí v Brně u Pomníku Rudé armády. Květinové dary zde položili jak pamětníci osvobozeneckých bojů, tak představitelé Jihomoravského kraje v čele s hejtmanem Michalem Haškem, představitelé brněnského diplomatického sboru, vrcholných justičních institucí, Armády a Policie ČR a dalších organizací a institucí.

 Zde Michal Hašek vyzdvihl statečnost všech účastníků osvobozovacích bojů. „Pokorně sklonit hlavu a vzdát čest těm, kteří v Brně a kdekoli jinde na mnoha místech Jihomoravského kraje pochovaní. Taková je naše povinnost vůči vojákům, kteří před 65 lety položili životy za naši svobodu v posledních okamžicích druhé světové války, daleko od domova, od svých blízkých, ke kterým se toužili vrátit. Pozorně naslouchat, poděkovat a pomoci. Taková je naše povinnost vůči dnes již jen nemnoha žijícím veteránům, kteří projevili statečnost v řadách I. československého armádního sboru v Sovětském svazu, v britském Královském letectvu, v domácím hnutí odporu, kdekoli na frontách boje proti nacismu. Také díky jejich statečnosti a odvaze jsme mohli prožít poválečných pětašedesát let v míru,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

 Jménem Jihomoravského kraje, jménem svým i jménem mladé generace jižní Moravy vyslovil hluboké uznání veteránům a vzdal úctu padlým.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama