JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2015 11:49:00

Jako reprezentanti krajů musíme pečlivě sledovat nejen dění v Evropě

Jako reprezentanti krajů musíme pečlivě sledovat nejen dění v Evropě

V kalendáři hejtmanů a diplomatického sboru se pevně zakotvil květnový termín, jako čas pro vzájemné setkání - tradiční setkání hejtmanů s diplomatickým sborem se tento týden uskutečnilo na Štiříně.

Již počtvrté se na tradičním místě, na Zámku Štiřín, v prostorách Salmova sálu, sešli hejtmani českých a moravských krajů s diplomatickým sborem v ČR. Setkání stejně jako každý rok navazuje na individuální setkávání krajských reprezentací s diplomaty států, které mají zastoupení v České republice. Cílem tohoto setkání je shrnutí celoročních aktivit, které v jednotlivých krajích vedou krajské reprezentace se svými zahraničními partnery. Témata těchto jednání jsou si napříč regiony velmi podobná. Především ekonomická diplomacie, jednání o rozvoji nejen příhraniční spolupráce. Dále pak měrou neméně významnou, jednání o rozvoji turistického ruchu a o nabídkách, které mohou zaujmout návštěvníky ze zahraničí.

Dnešní setkání zahájili společně předseda Asociace krajů České republiky, jihomoravský hejtman Michal Hašek a za diplomatický sbor velvyslanec Rakouska Ferdinand Trauttmensdorff.

Ve svých projevech vzájemně ocenili kompatibilitu a kontinuitu vzájemné spolupráce krajů a diplomatického sboru. Jak připomněl rakouský velvyslanec F. Trauttmansdorff, za dobu jeho působení se v České republice vystřídaly již 4 vlády, na 80 ministrů a nespočet vládních úředníků, zatímco při kontaktech a spolupráci s regiony jsou velmi cenné kontinuální vazby a stabilita. Michal Hašek pak ve svém projevu mimo jiné řekl: „V dnešní době musíme my, jako reprezentanti regionů, pečlivě sledovat dění nejen v Evropě ale mezinárodní vztahy a události obecně. Musíme být připraveni reagovat a vnímat dopady mezinárodních událostí na naše kraje."

Asociace krajů České republiky vhodnou formou rozvíjí plnohodnotné vztahy se svými partnery mimo hranice naší země a snaží se, na regionální úrovni, tyto vztahy efektivně zhodnotit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama