JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2010 22:29:02

Jihomoravský kraj se připojí k projektu Bezpečná branka

Jihomoravský kraj se připojí k projektu Bezpečná branka

Jihomoravský hejtman Michal Hašek a předseda Jihomoravského fotbalového svazu Pavel Blaha dnes v Bučovicích za přítomnosti předsedy Českého fotbalového svazu Ivana Haška podepsali smlouvu o spolupráci mezi krajem a fotbalovým svazem.

Smlouva předpokládá, že se kraj bude mj. finančně podílet na postupné výměně starých a, jak ukázaly události z mnoha míst republiky v posledních letech, také nebezpečných fotbalových branek za nové, vyrobené z kompozitních materiálů. Podle Pavla Blahy se projekt Jihomoravská bezpečná branka bude letos týkat 72 fotbalových hřišť,  na kterých hrají mládežnické fotbalové týmy. Také v příštích třech letech se bude počet každoročně vyměněných branek pohybovat kolem sedmi desítek.

 „Letos navrhnu pro tento účel dotaci z krajského rozpočtu ve výši zhruba 1,6 milionu korun,“ řekl hejtman a upřesnil, že už loni na podzim se Asociace krajů ČR dohodla s Českomoravským fotbalovým svazem, konkrétně s jeho předsedou Ivanem Haškem, na této formě spolupráce krajů s fotbalisty. „Nyní jsme podpisem dohody s předsedou Jihomoravského fotbalového svazu přistoupili k realizaci projektu i v našem kraji s cílem zabránit opakování tragických případů, které stály již několik dětských životů,“ řekl hejtman Michal Hašek. Podle dohody kraj vymění během čtyř let všechny fotbalové branky na hřištích mládežnických klubů.

Podle Jana Rakušana, jednatele brněnského Centra pro výzkum, vývoj a inovace, které nové branky z kompozitních materiálů vyvinulo a letos v lednu si je nechalo patentovat, spočívá tajemství nových branek především v jejich konstrukčním řešení. To v podstatě vylučuje, že by se branka převrátila a spadla na  hráče, jak se to stalo v poslední době několikrát s dřevěnými brankami, pod jejichž břevny skončilo několik dětských životů.

Konstrukční řešení s nízkým těžištěm a jeho vliv na bezpečnost na hřišti bylo pro Českomoravský fotbalový svaz testováno odborníky z ČVUT a z Ústřední vojenské nemocnice.

Společenským pozadím dnešního podpisu dohody se stal jedenáctý Zámecký košt vín, který na Státním zámku v Bučovicích pořádá pravidelně místní Sdružení zámeckých vinařů Bučovicka ve spolupráci s městem a se správou zámku. Součástí slavnostního odpoledne, při kterém oba Haškové spolu s pořadateli předali ceny šampionům vinařské přehlídky, byl i křest vlastním nákladem vydané publikace „Michal Hašek - 500 dnů hejtmanem.“ Jejími kmotry byli Ivan Hašek a onkolog prof. Jan Žaloudík, kterému letos na jaře skončilo druhé funkční období děkana Lékařské fakulty Masarykovy univerzity.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama