JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2013 18:57:30

Jihomoravský kraj zásadně nesouhlasí s omezením rychlíkových spojů

Jihomoravský kraj zásadně nesouhlasí s omezením rychlíkových spojů

Rada Jihomoravského kraje na svém výjezdním jednání ve Slavkově u Brna 16. května 2013 vyjádřila zásadní nesouhlas s omezením rychlíkových spojů, které uskutečnilo ministerstvo dopravy bez konzultace s kraji.

„Byli jsme postaveni před hotovou věc. Šlo o rozhodnutí mimo jakékoliv platné termíny a byl tak zpochybněn harmonogram jízdních řádů. Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina byly přitom postiženy nejvíce ze všech regionů České republiky.Tento záměr zásadně omezuje spojení mezi jižní a severní Moravou. Navíc Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje je postaven na návaznosti vlaků a autobusů. Jestliže dojde ke zrušení některých  vlakových spojů, může to mít negativní vliv na dopravní obslužnost obyvatel jižní Moravy. Byl jsem pověřen krajskou radou požádat ministra dopravy Stanjuru o schůzku. Očekávám omluvu, vysvětlení a návrat k dosavadnímu stavu. Spolu se mnou se na ministra obracejí i další hejtmani. Pokud neuspějeme, jsme připraveni obrátit se na premiéra,“ zdůraznil hejtman Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama