JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2015 16:21:00

Lékařská pohotovostní služba v Brně posílí

Lékařská pohotovostní služba v Brně posílí

O částku 6,15 milionu korun navýší Jihomoravský kraj prostředky na úhradu lékařských pohotovostních služeb v letošním roce. Krajskému zastupitelstvu to ve čtvrtek 18. června 2015 doporučila krajská rada.

 „Vycházíme z dohody poradního sboru a ředitelů nemocnic v Brně. Řada lidí nechodí totiž jenom na pohotovost do Úrazové nemocnice, ale rovnou do nemocnic po pracovní době. Je to problém, který klade nároky především na personál nemocnic. Jihomoravský kraj poskytne další prostředky ze svého rozpočtu přímo nemocnicím, ty pak posílí lékařské služby a pohotovost bude lépe koordinovat služby pacientům. Rozdělená částka směřuje do všech lůžkových zařízení na území města Brna. Smlouvy o zajištění asistenční lékařské pohotovostní služby uzavírá kraj s Úrazovou nemocnicí v Brně, Fakultní nemocnicí v Brně, Fakultní nemocnicí u svaté Anny, Vojenskou nemocnicí v Brně, Nemocnicí Milosrdných bratří a se společností SurGal Clinic, tedy se všemi lůžkovými zařízeními v Brně,“ řekl hejtman Michal Hašek.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama