JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2012 17:29:07

Lže Nečas nebo Nwelati?

Lže Nečas nebo Nwelati?

ODS ve Středočeském kraji navrhuje, aby si kraj sám zakázal privatizovat nemocnice a zařízení poskytující sociální služby.

O pouhých pár dní dříve, opět ve Středočeském kraji, přitom ta samá ODS zahajovala svou předvolební kampaň do krajských voleb. A předseda ODS a předseda vlády Petr Nečas z pódia hřímal, že ODS chce převést krajské nemocnice na akciové společnosti a provádět masivní restrukturalizace zdravotní péče, spočívající hlavně v rušení lůžek.

Zvláště ve Středočeském kraji pak všichni velmi vědí, co pro ODS znamená „převod nemocnic na akciové společnosti“. Po převedených nemocnicích se v kraji za vlády ODS jenom zaprášilo, jak rychle byly privatizované a ne náhodou se všechny tyto nemocnice ocitly v rukou blízkých tehdejšímu vedení kraje.

Proto je třeba se ptát, zda máme brát vážně názor předsedy ODS Nečase či kandidáta ODS na hejtmana Raduana Nwelatiho, který ve své podstatě hovoří o úplném opaku toho,  v předvolební kampani slibuje Petr Nečas? Lže Nečas nebo Nwealti? Nebo je to vlastně úplně jedno, protože ODS jako vždy před volbami slibuje program, který pak vůbec neplní? Jistě si všichni pamatujeme na sliby o růstu důchodů, odmítání zvyšování daní či boj s korupcí.

Jednu jistotu však přesto máme. Kdykoli začne ODS hovořit o zdravotnictví, musíme si připravit peněženky. Na rostoucí spoluúčast, zvyšující se poplatky ve zdravotnictví, dražší léky či čím dál dražší benzín, abychom se vůbec k nějaké nemocnici dostali.  A je celkem jedno, jestli tomu na počátku v ODS říkali „převod na akciové společnosti“ či „restrukturalizace péče“ – v konečném důsledku to vždy znamenalo draží, horší a méně dostupnou zdravotní péči.

Michal Hašek, 1. místopředseda ČSSD a hejtman Jihomoravského kraje


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama