JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2010 19:50:09

Nová stezka pro pěší a cyklisty spojila Lipůvku a Lažany

Nová stezka pro pěší a cyklisty spojila Lipůvku a Lažany

Slavnostní otevření nové stezky pro pěší a cyklisty mezi Lipůvkou a Lažany na Blanensku odstartovalo v sobotu novou etapu spojení obou obcí, jejichž občané dosud mohli k chůzi či jízdě na kole, použít pouze silnici 1/43, přezdívanou Silnice smrti.

Jen v prvním pololetí loňského roku bylo na této silnici mezi oběma obcemi zaznamenáno 46 nehod.

Slavnostního otevření nové alternativní spojnice mezi oběma obcemi, oddělené od frekventované komunikace zeleným pásem pole, se zúčastnili kromě představitelů obou obcí také další hosté. Byl mezi nimi i hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, který zdůraznil, že nová stezka umožní bezpečnou docházku a dojížďku do školy pro děti, ale i pro dospělé, kteří mezi oběma obcemi často cestují zejména k návštěvám lékaře, pošty, úřadů, ale i kostela.

Stezka, vybavená dvěma odpočívadly, byla vybudována za 3,4 miliony korun s přispěním prostředků z Regionálního operačního fondu. 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama